Secțiunea Științe Sociale a Institului de Cercetări al Universității București (ICUB) vă invită Vineri, 10 martie, la masa rotundă „Angajare, angajabilitate și forme alternative de muncă în rândul foștilor deținuți”.
Lipsa sau inadecvarea calificărilor profesionale, lipsa unor strategii de ocupare, decuplarea de piața muncii, distanța dintre deținuți, stat și piața muncii, munca la negru și subcontractarea, vulnerabilitatea ocupațională și economică, cazierul judiciar, lipsa unei narațiuni ocupaționale sau profesionale, stigmatizarea și auto-stigmatizarea reprezintă doar câteva dintre problemele cu care se confruntă foștii deținuți odată cu liberarea din penitenciar. Plecând de la rezultatele proiectului de cercetare “Etnografia tranzițiilor la deținuți”, derulat de Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, în parteneriat cu Universitatea din Oslo, vă invităm la o discuție pe tema ocupării în rândul foștilor deținuți.
Dezbaterea va avea loc pe data de 10 martie 2017, începând cu ora 10:00, în sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din Șoseaua Panduri, nr. 90, Sala de consiliu.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe Andrada Istrate, la adresa andrada.istrate@gmail.com